Overzicht

Wat heb je nodig

Domeinnaam

Een van de eerste beslissingen bij het aanmaken van een website, is de keuze voor een gepaste domeinnaam.

Hosting

Voor elke website is hosting nodig. De webhost is het bedrijf dat de servers beheert waarop een website wordt opgeslagen en uitgevoerd. Bij de keuze van de correcte webhost, zijn snelheid en veiligheid de doorslaggevende factoren. Elke webhost voorziet meerdere pakketten die verschillen in snelheid, opslagcapaciteit, cache-mogelijkheden, ...

SSL-certificaat

Een SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen de eindgebruiker en de server. Je herkent deze veilige verbinding aan het slotje in de URL-balk van je browser. Dankzij deze veilige verbinding, worden gegevens (inloggegevens, formulierdata, ...) versleuteld verstuurd naar de server. Naast veiligheid, speelt een SSL-certificaat ook een rol in je ranking in zoekmachines. Websites zonder SSL-certificaat worden afgestraft.

Er zijn meerdere soorten SSL-certificaten en verschillende uitgevers van SSL-certificaten. Bij de meeste webhosts, kan je een gratis Let's Encrypt-certificaat aanvragen.

Last updated